Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 9 juni 2010

Kunskapsmålen måste vara i fokus!

Om man ska utveckla sitt tänkande kring det entreprenöriella lärandet behövs påfyllning i en eller annan form. Och nu är det faktiskt dags att hitta vettig fortbildning för oss som tänker driva på den entreprenöriella pedagogiken.

Men det finns faktiskt ett men....när det gäller utbildningar som handlar om entreprenörskap. De flesta fortbildningar som finns handlar om entreprenörskap i stort...... Däremot är det väldigt få utbildningar som fokuserar på skolans kunskapsmål och att det entreprenöriella lärandet måste kunna rymmas inom ramen för kursplanerna. För hur roligt det än är med entreprenörskap i skolan.......vi pedagoger har ett tydligt uppdrag som ska sättas i främsta rummet. Vi ska sätta kunskapsmålen högst upp på agendan och det ska ske utifrån det styrdokument som gäller. Och det här är någonting som vi måste ta fasta på.

Enligt skolinspektionens senaste rapport så måste lärarna bli bättre på att sätta kunskapsmålen i fokus. Och det gäller också om man ska driva entreprenöriellt lärande i skolan. Med andra ord så gäller det att vara kritiskt vid valet av fortbildning. Det behöver helt klart finnas kunniga pedagoger som håller i trådarna.........Det går inte att plocka in vilken entreprenör som helst och tro att det ger kvalitet som håller måttet. Men vi, Sara och Johnny, har hittat en processutbildning som håller måttet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar