Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 25 november 2009

Man måste våga för att vinna......

Äntligen har det blivit dags för oss att börja blogga. Hjärtligt välkommen till en blogg som vill diskutera det som just nu är extra brännhett, nämligen entreprenörskap. Begreppet entreprenör är ju välkänt i företagskretsar………………..men nu är det skolans tur att ta tag i konceptet.






Nu gäller det att knyta kontakter!!!!

Nu handlar det om samarbete mellan skola och företag. Enköpings kommun ska ju bli bäst på entreprenörskap i skolan inom fem och det är just det som denna blogg ska bidra till…….Den här bloggen kommer först och främst att ha sin utgångspunkt på Bergvretenskolan men självklart kommer vi att dryfta allt som har med ”tasigförsamhet” att göra. Det gäller att lära av varandra, det går inte längre att bara sitta på sin kammare….nu gäller det att börja nätverka.

Det här med entreprenörskap är ju faktiskt riktigt häftigt….. För omkring ett år sedan startade vi vårt arbete kring ungt entreprenörskap. Projektet blev en succé och det blev minst sagt en framgångsfaktor. 45 elever i nian fick uppdraget att komma fram till olika affärsidéer och förverkliga dessa så långt det var möjligt. Resultatet blev ett lustfyllt lärande där eleverna lärde sig att skapa nätverk och arbeta lösningsinriktat. Våra unga entreprenörer visade på en enorm ”tasigförsamhet”, där teoretiska kunskaper nu kunde få omsättas i praktiken. Det här läsåret utökar vi vårt arbete med ungt entreprenörskap. Den här gången startar vi med en spännande kickoff med inbjudna inspiratörer. Nu blir det ännu mera på riktigt. Våra unga företagare kommer sedan att ställa ut på Enköpings företagsmässa som äger rum 7 och 8 maj, visst låter det häftigt…..!!!!!!

Det inte bara låter häftigt, det ÄR häftigt……..smaka på orden och låt dig inspireras: tasigförsamhet, nätverka, lustfyllt lärande, lösningsinriktat arbetssätt, affärsidéer, olika kompetenser, coaching, rådgivare…….det finns egentligen inga gränser för hur långt man kan komma. Oavsett ålder är det bara att anta utmaningen och ge sig ut på okänt vatten. Olika dörrar kommer att öppnas och stängas – men en sak är säker – entreprernöriellt lärande ger personlig utveckling och kunskaper för livet, just sådana kunskaper och kompetenser som arbetsgivarna står i kö efter.

Vi som vill vara med och utveckla ”tasigförsamheten” är två so-lärare från Bergvretenskolan i Enköping. Vi verkligen brinner för entreprenörskap i skolan. Vårt intresse och engagemang gör att vi gärna testar nya grepp, här gäller det att kläcka nya idéer och testa dem i verkligheten. Det bästa av allt är att samma förutsättningar gäller för oss som för våra elever: Det gäller att utmana sig själv och vara en entreprenör ut i fingerspetsarna …….och man måste våga för att vinna…

Vi som vågar heter Johnny Gustafsson och Sara Bruun och till vardags har vi har förmånen att arbeta med högstadieungdomar på Bergvreten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar