Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 26 november 2009

Superentreprenören!

Just nu är superentreprenören Anders Wall ute på en föreläsningsturné. Härom dagen var han i universitetsaulan i Uppsala. Samtalsämnet var naturligtvis entreprenörskap i stort och i smått. Den store finansmannen tar upp några spännande punkter som är värda att spinna vidare på.

För det första vill han se fler unga företagare, det kan man åstadkomma genom att skolan introducerar eleverna kring affärslivet mycket tidigare än vad som sker idag. Anders Wall vill se entreprenörskap på skolschemat redan från sjunde klass.

För det andra vill Anders Wall att politikerna måste förstå vikten av att introducera entreprenörsksap i skolan.

För det tredje är det viktigt att tidigt få upp ögonen för vad man själv kan åstadkomma. Det är tillåtet att misslyckas och faktum är att de riktiga entreprenörerna är de som har haft problem men kommit tillbaka.

Visst blir man både imponerad och inspirerad av dessa tunga ord från en av Sveriges främsta megaentreprenörer. Samtidigt blir man också lite stolt över lilla Enköping, det känns verkligen som vi är på rätt väg med tasigförsamheten.......

Tyvärr har vi inte haft möjlighet att följa någon av Anders Walls föreläsningar - men vill man komma i kontakt med herr Wall får man väl försöka på något annat sätt. Vi, Johnny och Sara, har bestämt oss för att försöka få till en kontakt med Anders Wall......det kanske låter kaxigt men det är helt klart värt ett försök. Varför skulle det vara omöjligt???? Det känns ju som om vårt Bergvretenkoncept ligger helt i linje med Anders Walls tankar, om man nu får säga det själv och det får man ju i en blogg.

Innan veckan är slut går det i väg ett välformulerat brev till herr Wall. Vi får väl se om det blir ett mail eller ett mer traditionellt affärsbrev. Hur som helst så är det spännande......man måste våga för att vinna!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar