Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 10 december 2009

Småföretagande i grundskolan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nu har vi startat momentet ekonomi för niorna....och det går alldeles utmärkt. Från privatekonomi med budget och lite ekonomiska begrepp glider vi över till diskussioner kring företagarnas villkor. Och det bästa av allt är ju att allting ryms under kursplanen i samhällskunskap. Nästa vecka drar vi i gång med resultatbudget och kanske hinner vi nosa på likviditetsbudget också.

Med rätt ingång och konkreta exempel får man intresserade elever. Många tycker att det är kul och det märks på diskussionerna där det dyker upp härliga kommentarer och schyssta tankegångar.

Med rätt upplägg skulle man utan tvekan kunna köra stora delar av småföretagande A-kursen redan i nian. Om man varvar teori med vettiga praktiska inslag skulle man kunna nå långt, ja faktiskt mycket långt. Med de här kunskaperna i bagaget blir det en utmärkt grund inför gymnasiet........och garanterat fler elever som vågar starta eget och det är ju dit vi vill komma.

Den stora frågan är väl när Skolverket ska se till att entreprenörskap blir ett eget ämne i skolan. Fram tills dess får man väl hitta andra lösningar. Ett sätt är ju att se till att småföretagande ryms inom delar av so-ämnet....och det gör det ju, härligt..... Nu är det hög tid att se till att företagande blir ett eget ämne redan i nian, kanske ännu tidigare. Alltså dags att samla kraft och ta diskussionen med politiker både lokalt och på riksplanet......man måste våga för att vinna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar