Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 3 december 2009

Det gäller att leverera lite oftare!

Nu är vi ett steg närmare, alltså ett steg närmare en kontakt med megaentreprenören Anders Wall. Den första kontakten med Beijerinvest AB är tagen......och ännu så länge är det bara positiva tongångar, det känns onekligen spännande. Vi får väl se hur det går?

Just nu verkar småföretagande och entreprenörskap vara ett brännhett ämne i dagstidningarna. Bilaga efter bilaga handlar just om detta och alla företagare söker med ljus och lykta efter människor med eget driv. Visst är en god teoretisk utbildning en tillgång men utan en inbyggd "tasigförsamhet" kommer man inte långt. Skolan står nu inför en jätteutmaning och precis som eleverna behöver vi lärare samarbeta för att skapa bra entreprenöriella förutsättningar.

Om skolan ska utveckla det entreprenöriella lärandet behövs det en del radikala förändringar. De beslut som tas behöver sjösättas snabbare.......man kan inte vänta och göra "allting" efter sommarlovet. Med andra ord behöver skolfolket gå från ord till handling lite snabbare. Allt för ofta är det för mycket snack och och för lite verkstad......Det gäller helt enkelt att leverera lite oftare. En bra hjälp på vägen är att öka samarbetet med de lokala företagen, ganska snart inser man att det finns en värld utanför skolan som har mycket att bidra med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar