Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 19 augusti 2010

"Taggade" till tusen!!!!

Nu kör vi igång igen.......ett nytt läsår......med ännu mer fokus på det entreprenöriella lärandet. Redan om ett par dagar tar samarbetet fart mellan 9C och 9E. Och kort därefter blir det våra åttor som möts i nya konstellationer.

Vi har ett nytt och fräscht upplägg som vi kommer att plocka fram under året. Först ut är naturligtvis valet 2010......... men det finns väl ingen so-lärare som kan missa det. Och självklart passar det entreprenöriella lärandet alldeles utmärkt när man arbetar med politik.

Skola och samhälle kommer att integreras ännu en gång och med hjälp av våra ledord kommer man långt: tydliga mål, meningsfullt lärande, nytänkande, undersökande, intiativ och drivkraft.

Vi har en hel del nya grepp som vi kommer att använda oss av......och ett är att vi har bokat fullmäktigesalen för en riktig valspurt. Det känns verkligen både inspirerande och spännande.

Vi hoppas naturligtvis på en riktig entreprenöriell utveckling även i år.....men då måste man våga tänka nytt. Just nu går vi , Sara och Johnny, och väntar på ett positivt antagningsbesked. Vi har nämligen lyckats nosa upp en superhäftig processutbildning som kombinerar det entreprenöriella lärandet med kvalitativ skolutveckling.

För det är ju faktiskt så att om det entreprenöriella lärande ska få fotfäste, då gäller det att ha en seriös framtoning. Med andra ord så gäller det att koppla verksamheten till de olika kursplanerna och de kvalitativa betygsstegen......MEN misslyckas man med det då blir det entreprenöriella förhållningssättet en dagslända precis som vilket skoltema som helst.

Modell Bergvreten:
http://www.enkoping.se/files/pdf/utbildning/Entreprenoriellt_larande_inom_ramen_for_SO-amnet.pdf

Hur som helst så tänker vi välja den kvalitativa vägen...........och i år är vi mer taggade än någonsin...........och det klart att det smittar av sig till våra "medarbetare".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar