Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 23 augusti 2010

Valupptakt!!

Idag var det valupptakt på Bergvretenskolan. Det betyder att startskottet har gått för en månad med politik på schemat och givetvis kommer det entreprenöriella lärandet att få stort utrymme. En stor del av den entreprenöriella pedagogiken handlar om att arbeta med olika uppdrag där lösningen måste sökas utanför skolan. Man måste helt enkelt besöka verkligheten........

En del av uppdraget innebär att man ska besöka torgmöten, valstugor, valarbetare och politiker. Och det är nu man kommer att ha nytta av de nyvunna teoretiska kunskaperna som handlar om riksdag och regering.

I år är det tredje läsåret som vi arbetar med det entreprenöriella förhållningssättet som vår ledstjärna.............och precis som tidigare så blir det bara roligare och roligare. Samtidigt som man arbetar mot kursplanens mål måste man våga lita på att det oväntade ger nya idéer och lösningar som gör det möjligt att gå vidare.

Någonting som märktes var att vårt arbetssätt redan är etablerat hos våra "medarbetare"..........Men det har nog inte gått någon omärkt förbi att niorna på Bergvreten har jobbat entreprenöriellt de senaste åren........och att både ha roligt, lära sig och dessutom kunna höja betygen är väl ingenting som någon vill avstå ifrån. På dagens pass var det en härlig stämning redan från början........och det känns redan nu som att det här kan bli riktigt, riktigt bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar