Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 21 januari 2011

Det kommer att bli en grym dag!!!!!

I dag samlades både 8C och 8E i storgrupp......och målet var att diskutera vad entreprenöriellt lärande egentligen står för...........Men det behövdes inte så mycket diskussion...våra medarbetare visste precis att det handlar om att tasigför, visa mod och tänka själv i skolans alla ämnen....och vi, Sara och Johnny, känner naturligtvis ett slags lyckorus när man inser att hela gruppen har full koll på det entreprenöriella läget.

Men det finns någonting som är lite mer bekymmersamt.....och det är att alldeles för många skolledningar i vårt avlånga land fortfarande inte har förstått att det entreprenöriella lärandet är ett förhållningssätt.......

Gång på gång hör man skolledare som tror att det entreprenöriella förhållningssättet är ett slags tema som man river av under en begränsad period.........och ingenting kan ju vara mera fel.

Vi, Sara och Johnny, har bra koll på den entreprenöriella verksamheten i skolan. Och om det finns de som inte vill, kan eller förstår att det är dags att hänga på så får man stå sitt eget kast. Vårt utvecklingsarbete forsätter i alla fall med oförminskad styrka......och fler nya grepp är på gång.

Den entreprenöriella resan har startat och nu ska man sitta i den första vagnen.....inte i den sista....Vi har vår övertygelse och det entreprenöriella förhållningssätet har ett enormt stöd i den nya läroplanen.

Men det här är ju möjigheternas blogg och nu har vi siktet inställt mot det positiva. Med andra ord någonting riktigt spännande.....Allstå vår kick-off. Och vi kan bara konstatera att det fortsätter att droppa in företag som gärna vill vara med och se det entreprenöriella förhållningssättet i praktiken......Det kommer att bli en grym dag....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar