Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

söndag 2 januari 2011

Nytt år och en ny entreprenöriell termin!

Nytt år och ny termin.......och ännu mer entreprenöriellt lärande på agendan. Den här terminen kommer många av våra medarbetare att möta företagsledare i både små och lite större företag.

Det kommer att bli besök på affärsbanker, Nyföretagarcentrum och ALMI.......och alltsammans gör man inom ramen för ämnet samhällskunskap...........
Men vi, Sara och Johnny, och våra medarbetare får även besök av Karin som forskar kring det entreprenöriella lärandet i skolan.....Karin kommer i början i av februari.

Och det blir fler besök.....Svenskt Näringsliv och Lernia utbildning kommer också att möta våra medarbetare....

Det kommer helt klart att bli en spännande termin med en del nya inslag......riktigt vad vet vi inte än. Men det är ju det som är en del av det entreprenöriella........

Just nu pågår en ganska stor debatt om elevers kunskaper....och väldigt många vill vara med och diskutera vad som är viktig kunskap Man pratar om PISA-undersökningar i stort och i smått .........men någonting som sällan eller aldrig nämns är det entreprenöriella lärandets betydelse, trots en ny läroplan med ett entreprenöriellt fokus........det kanske är dags för oss att lägga sig i debatten????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar