Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 21 januari 2010

Mobilen ger snabbt resultat i klassrummet!

I dag hade vi storsamling och både 8C och 8E var samlade. Det blev en presentation av projektet med Björklidenhus och självklart gick vi igenom betygskriterierna för de entreprenöriella lärandet som är kopplat till So-ämnet. I det här projektet är ju även bildämnet representerat men de kriterierna tar vår bildlärare hand om.

Tro det eller ej men det kändes verkligen som vi fick ett bra gensvar. Stämningen var bra trots att vår lokal inte är anpassad för en storsamling med nästan 50 elever. Det var trångt, varmt och det saknades sittplatser - men intresset var det inget fel på.

Dagen till ära hade vi en gruppuppgift som skulle lösas via nätet. Våra unga entreprenörer fick några frågeställningar som skulle lösas via Björklidenhus hemsida. Det var några enkla uppgifter och några lite svårare.

Arbetet flöt på riktigt bra men det var en av grupperna som UTMÄRKTE SIG...........det man inte hittar på Björklidenhus hemsida det får man lösa på annat sätt....... Utan att vi lärare var med och påverkade åkte mobiltelefonen upp. På bråkdelen av en sekund hade man ringt till Björklidenhus........efter en bra presentation och ett kort samtal hade gruppen löst dilemmat. Dessutom hade man dagsfärska uppgifter att presentera............Som lärare blir man verkligen glad när en sån här situation inträffar. Det här är verklig tasigförsamhet........och det bästa av allt det ger ringar på vattnet.

1 kommentar:

  1. Så går det till att vända användandet av mobil på lektionerna från ett hot till en möjlighet.

    SvaraRadera