Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 25 januari 2010

Vi hoppas på ett proffsigt upplägg!!

Nu närmar det sig, dels är det snart dags för niornas kick-off och dels är det en spännande utbildning på gång. Vi, Sara och Johnny, har förmånen att få delta på utbildningen som handlar om entreprenöriella lärprocesser i skolan.....oerhört spännande faktiskt. Det bästa av allt är att få träffa andra eldsjälar och utbyta erfarenheter. Per-Gunnar Hallberg från Umeå universitet håller i trådarna och vi hoppas självklart på ett proffsigt upplägg. Reflektioner från utbildningdagen kommer innan veckan är slut.

Just nu är 8C och 8E ute på sina PRAO-veckor och därför ligger samarbetsprojektet med Björklidenhus och vilar för tillfället. Men det är bara tillfälligt. Det är faktiskt så att uppdraget ska vara klart innan sportlovet så det gäller att ligga i. Det känns verkligen kanon att ha en "riktig" deadline. Nu är det inte "bara" en skoluppgift nu är det skarpt läge, precis som i vilket företag som helst. Men det är inte bara skarpt läge som räknas. Våra kriterier när det gäller entreprenörskap togs emot med ett stort intresse av eleverna. "Nu vet man vad som gäller" var en av flera positiva kommentarer. Hur redovisningen för Björklidenhus ska se ut det återstår att se........men en sak är säker inte blir det någon traditionell klassrumsredovisning. Nu handlar det om en proffessionell presentation på en helt annan nivå.

Det närmar sig ordentligt när det gäller niornas kick-off. Finplaneringen med våra gäster är nu spikad och uppdraget som våra nior ska få ta del av börjar anta sin slutgiltiga form. Men visst återstår det en del detaljer..........en kick-off ska ju inte vara som en helt vanlig dag. Det ska ju var någonting annorlunda och en riktig kick-off ska naturligtvis sätta sina spår...........förhoppningsvis ger den ringar på vattnet.

1 kommentar:

  1. Vad gillade ni utbildningen? Vi fick ju lyssna på Per-Gunnar och Åsa igår. Jag tycker han var bra. Intressanta reflektioner. I övrigt var innehållet ganska blekt.

    //Pelle

    SvaraRadera