Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 18 januari 2010

Resan med Björklidenhus har startat!

Nu har 8C och 8E startat sitt projekt med Björklidenhus. Den här gången blir det ett projekt där so-ämnet samarbetar med bildämnet. Uppdraget från Björklidenhus kommer att innehålla flera häftiga moment som passar i båda ämnena.

Vad sägs om marknadsföring, layout, lösa problem, ta intiativ, demokratiskt arbets- och beslutssätt, bearbeta, värdera, granska och sammanställa olika uppgifter........ja listan kan nästan göras hur lång som helst...... Och det bästa av allt är att det ryms inom de nationella styrdokumenten och det passar alldeles utmärkt in bland entreprenöriellt lärande.

Nu på torsdag är det första gången som det blir en storsamling med både 8C och 8E tillsammans....... Då hoppas vi kunna presentera projektet i detalj med tidsramar och allt. Vi börjar faktiskt få en hel del rutin på storsamlingar. Och faktum är det är både kul och nyttigt att träffas i nya konstellationer, både för elever och lärare. Varför ska man gå omkring och stampa i gamla fotspår när det finns så många nya vägar att ge sig in på............man måste våga för att vinna......

1 kommentar:

  1. Jimmie (arbetslagsledare)19 januari, 2010

    Vill önska både Er och eleverna lycka till i ert fortsatta arbete! Kul med samarbete mellan skola och näringsliv/företag, samt också det "interna" samarbetet mellan klasserna. Jag instämmer helt, det är toppen att ha nya konstellationer av elevgrupper och som lärare få chansen att lära känna fler elever och lärarkollegor. Ett annat bevis på det är våra perioder/dagar med elevens val på skolan, som är uppskattat av både elever och lärare!

    SvaraRadera