Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 27 januari 2010

Eldsjälar som verkligen brinner!!!!!!!!!!!!

Visst hade vi stora förhoppningar på utbildningsdagen i Entreprenöriella läroprocesser i skolan. Men det bästa av allt var att våra förhoppningar föll på plats en efter en. Det var helt enkelt en kanondag.

Tänk dig att få möta andra eldsjälar som verkligen brinner för Entreprenörskap i skolan. Det var en härlig blandning av skolfolk och företagare. Och ingen kunde väl missa den entusiasm och den vilja som fanns hos alla deltagare. Och alla vill naturligtvis driva åt samma håll.....det gäller helt enkelt att hitta fler nycklar till lärandet. Vem har egentligen "bestämt" att man lär sig bara för att man befinner sig i ett klassrum tillsammans med andra?????


Den här dagen handlade mycket om ett lösningsinriktat arbetssätt och att hitta strategier för att lära. Flera företagare vittnade om att de kunskaper som näringslivet efterfrågar ofta saknas i skolans pedagogik. Vi kan nog bara hålla med.......dags att tänka nytt alltså. Företagen vill ha medarbetare som kan bygga sammanhang och koppla ihop kunskaper med omvärlden. Man vill ha personer som är tränade i tasigförsamhet och eget driv.


Nu har vi i skolan en jättechans.........entreprenörskap går alldeles utmärkt att få in under olika ämnen i skolan , det finns egentligen inga gränser. Och det behöver inte alls handla om att starta företag...... Det som behövs är att pedagogerna vågar tänka nytt, att man har ett eget driv och att man tar fram sin tasigförsamhet.


Självklart kan inte pedagogerna driva på utvecklingen helt själva.........våra chefer, alltså rektorerna är ju de som också måste vara med på banan. Men det borde väl inte vara något som helst problem....eller?

I går var ju kommunens skolledare på samma proffsiga utbildning som vi har genomgått idag. Och därför kan det väl inte finnas någon rektor som har missat att entreprenörskap i skolan är här för att stanna........ om både lärare och skolledare visar mod och eget driv, då blir Enköpings kommun bäst på Entreprenörskap i skolan inom fem år.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar