Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 11 januari 2010

Nu räknar vi ner, bara 20 dagar kvar!!!

I dag började den nya terminen för oss lärare och i morgon kommer eleverna. För Bergvretens 9C och 9E kommer det att innebära en hel del arbete med affärsidéer och företagande. Slutmålet är självklart Enköpings företagsmässa som går av stapeln i början av maj. Men innan vi är där är det många trådar att ta tag i.

Måndagen den 1 februari är det nämligen kick-off. Den här dagen blir starten för våra nior och deras projekt kring olika affärsidéer. Det blir en kick-off med inbjudna gäster, alla med olika kopplingar till företagande på något sätt. En av våra gäster är faktiskt en rutinerad innovationsrådgivare.........det blir helt klart en annorlunda dag som självklart går i "tasigförsamhetens" tecken. Det blir en dag med utmaningar och innan dagen är över ska det utses en vinnande grupp från dagens entreprenöriella aktiviteter.

Utöver våra inbjudna gäster kommer det nog en del publik också, då blir det lite mer på riktigt helt enkelt.........Nu räknar vi ner, det är faktiskt bara 20 dagar kvar innan vi kastar oss in i verkligheten där vad som helst kan hända. I dagsläget är det ingen som har något facit.........men vi tror på våra elever och vi tror på deras kreativitet. Vi vet att den finns, det gäller bara att locka fram den. Hur som helst så är det oerhört spännande.......vi hoppas att det kommer att vara så pass spännande att media vill kika in under dagen. Självklart ska det gå ut en inbjudan till lokalpressen.

Men vi, Johnny och Sara, vill ju att fler elever ska få uppleva den känsla av "flow" som infinner sig när man får utveckla sina alldeles egna idéer...... Om drygt en vecka startar 8C och 8E sitt samarbete med Björklidenhus. Vi har fått ett toppenuppdrag som vi ska ta tag i..............superhäftigt.

Dessutom är det jättekul att Björklidenhus har nappat på vår idé...........Vi kommer naturligtvis att blogga om samarbetet med Björklidenhus........

1 kommentar:

  1. Önskar verkligen lycka till på företagsmässan!
    /Mats

    SvaraRadera