Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 13 juni 2011

Hur ska du visa för mig att du förstått det här?

Hur ska du visa för mig att du har förstått det här.......? Det här är en oerhört bra frågeställning som vi har haft med oss när vi pratat lärande och kunskapskvaliteter med våra medarbetare.......

Att visa att man lärt sig någonting och att man verkligen har förstått är någonting som kan göras på minst tusen olika sätt.......och egentligen ska ju det vara naturligt för alla pedagoger att tänka så.

Men någonting gör att många pedagoger....och då menar vi många....kör på i samma hjulspår som tidigare. Och skriftliga prov och inlämningsuppgifter verkar stå högst på agendan.......

För oss hänger entreprenöriellt lärande och formativ bedömning ihop. Eftersom vi ofta jobbar i storgrupper så är vi alltid två pedagoger som som ser och hör samma sak.....ett ganska bra sätt att öka kvaliteten och likvärdigheten när det gäller bedömning.

På köpet får vi bra pedagogiska diskussioner. Men framför allt kan vi diskutera bedömning med våra medarbetare på ett helt annat sätt än tidigare.....Våra medarbetare är delaktiga i sin egen lärprocess.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar