Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 2 juni 2011

Från lärarstyrd och provfixerad till att vara öppen och se möjligheter!

Nu är det dags för utvärdering.....och för våra medarbetare är det inget nytt.....man är van att göra regelbundna utvärderingar av sitt eget arbete. Men visst är det lite extra intressant att göra en utvärdering av hela läsårets entreprenöriella förhållningssätt tillsammans med medarbetarna.

För våra 7:or innebär det att man ska utvärdera det första läsåret där EPL har funnits med på alla lektioner i historia, geografi, religion och samhällskunskap.

Och resultatet är minst sagt imponerande:




  • Numera känner man att kan påverka lektionerna......"vi har lärare som lyssnar".


  • Man känner också att man får visa sina kunskaper på det sätt som passar bäst.


  • Våra 7:or känner sig trygga med den formativa bedömningen och man vet hela tiden vad som förväntas.


  • Att ha två lärare på varje lektion ger ett lugn, ordning och snabb hjälp. "Ibland får vi jobba i storgrupp men när det passar bättre kan man dela gruppen".
Vi som entreprenöriella pedagoger känner oss oerhört nöjda med utvecklingen för våra sjuor. Deras entreprenöriella resa har precis startat men en sak är i alla fall säker....Man har gått från att vara lärarstyrd och provfixerad till att vara öppen och se möjligheter.

Nu tänker man själv i mycket större omfattning....... Och man vet att man får visa sina kunskaper på det sätt som passar bäst.

Och det klart att vi, Sara och Johnny, ser en enorm utvecklingspotential i den här gruppen....Och det är någonting som vi tänker ta vara på........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar