Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 16 september 2010

Den stora valfinalen!

I dag bjöd Entreprenörerna på Bergvreten in till valfinal i Fullmäktigesalen. Och det blev en förmiddag med elevpresentationer och lite debatt mellan de olika partierna. Och alla ville självklart visa upp sina absolut bästa sida.....och det gjorde man verkligen.

Det var riktigt härlig stämning när våra unga "medarbetare" gjorde entré. Våra åhörare fick verkligen valuta för pengarna.........

Inte nog med att det var en trevlig förmiddag........många elever presterade över sin förmåga. Och sådana här kvalitativa presentationer är svåra att uppnå med ett mer traditionellt sätt att arbeta..............Och det är faktiskt här som det entreprenöriella förhållningssättet kommer in.

För det händer någonting hos våra medarbetare när man får arbeta med riktiga uppgifter som är kopplade till verkligheten. Det är nog dags att inse att kunskapen inte nödvändigtvis finns inmurad i skolans väggar.......med rätt fokus, drivna pedagoger och anpassad coaching till "medarbetarna" så kan man hitta nya vägar att nå målen i skolan.


Vad är en valfinal utan en riktigt sal......Fullmäktigesalen håller verkligen måttet. Men det gör våra medarbetare också.


Det går nästan inte att beskriva vilken fullträff den här dagen blev. Entreprenörerna på Bergvreten har ännu en gång visat att det går att" flytta ut" från skolan och in i verkligheten.......... Ett bra exempel på det är Anton, Ida, Isabella och Sara som har tagit plats i talarstolen.

Men vad är en valfinal utan att det finns någon som håller i trådarna. I dag fick vi, Sara och Johnny, sköta det praktiska. Varje grupp skulle ju presenteras.......tider skulle hållas. Och inte nog med det.......vi fick möjligheten att ösa beröm över våra medarbetares prestationer. I dag fick vi ett kvitto på..... att vårt sätta att "coacha" våra medarbetare är någonting som bär frukt.

Vad vore en valfinal utan riktiga politiker......??? Våra lokalpolitiker ställer alltid upp när det gäller........och så var det även den här gången. Både Anna Wiklund och Helena Proos var på ett strålande humör.

Men det var fler politiker på plats i fullmäktigesalen den här förmiddagen.......Magnus Ahlkvist och Victor Edström var också där. Ett stort tack till er alla!!!

Matilda, Fredrik och Gabriella är djupt koncentrerade på uppgiften. Och visst är det så att ett visst pirr i magen brukar resultera i ett bra resultat.

Johanna, Linnea och Philip är en politikertrio att räkna med

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar