Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 4 september 2010

Snart dags att besöka Skolverket!

Om ett par veckor är det dags att besöka Skolverket i Stockholm. Vanligtvis är det ju Skolverket som gör besök ute på skolorna - men den här gången är det tvärtom. Vi, Sara och Johnny, har blivit antagna till en halvdistansutbildning som ges i samarbete med universitet, högskolor och Skolverket förstås.....

Självklart handlar det om entreprenöriellt lärande.....och vi har stora förväntningar på utbildningen. För hur engagerad man än är så behövs påfyllning av nya idéer. Dessutom är nya kursplaner och betygskriterier på gång och då gäller det att vara på...... Och det känns faktiskt som om Skolverket är rätt institution att bedriva utbildning i företagsamt lärande med koppling till skolan.

Visst finns det en uppsjö av andra "utbildningsföretag" som gärna arbetar med entreprenörskap riktat till skolan. Men om det entreprenöriella lärandet ska få genomslagkraft då behövs en mycket seriös koppling till skolans styrdokument. Och där tror vi att Skolverket kommer till sin rätt.........För är det någonting som Skolverket kan så är det att prata betyg och bedömning med syfte att uppnå likvärdiga betyg.

Det är ju extra roligt att gå på fortbildning när man vet att man har skolledningens stöd. Det betyder att man tror på vårt koncept "Från ord till handling" och att entreprenörskap är någonting som Bergvreten ska satsa på.

Hur som helst så har vi stora förhoppningar på utbildningen. Det här betyder att vi kan fortsätta att utveckla konceptet och samtidigt lyfta fram den likvärdiga betygsättningen och kursplanerna. Det här betyder också att Bergvreten kan fortsätta att gå sin egen väg när det gäller entreprenörskap i skolan.

Om det entreprenöriella lärandet ska få fotfäste behöver varje lärare och varje skola hitta sitt eget förhållningssätt till det företagsamma lärandet. Den som tror att entreprenörskap i skolan kan byggas upp under en natt eller genom enstaka "temadagar" kommer att bli rejält besviken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar