Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 6 april 2011

EPL - någonting att bära med sig hela tiden

Nog är det härligt att se att fler pedagoger har upptäckt att hur man ska försöka få inte det entreprenröiella tänkandet i grundskolan.

Och det finns goda exempel......... Men det saknas fortfarande en tydligt koppling till de olika målen kursplanerna.....Och ska ungdomarna se någon vinning i arbetssättet så måste de också till en tydlig koppling till kunskapsmålen. Det går inte bara att se de social vinsterna - skolans uppdrag är mycket mer än så.


Det är väl inte för mycket begärt att man som elev ska veta vilka kunskapsmål som förväntas av vara och en i de olika ämnena. Och ska de entreprenöriella förhållningssättet får fast mark under fötterna så kan man inte lyfta in någon enstaka entreprenöriella aktivetet lite då och då. Det kan inte vara så att det det entreprenöriella tänkande lyfts in i undervisningen lite när det passar.


Vi, Sara och Johnny, strävar efter ett entreprenöriellt förhållningsätt till kunskap. Alltså någonting man alltid bär med sig hela tiden. För oss är det en naturligt del av vår och våra medarbetares vardag. Men det måste bli fler pedagogers och elevers vardag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar