Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 1 april 2011

Man kör på lösa boliner....

I dag är det 1 april och då brukar det ju hagla en hel del aprilskämt. Men ibland tror man att det är 1 april hela året när man läser om skolor som tror sig ha ett entreprenöriellt förhållningssätt till lärandet...


Visst man kanske ordnar en aktivitet som är mer eller mindre entreprenöriell.......men det är sällan eller aldrig som det finns någon tydlig koppling till någon kursplan. Man kör helt enkelt lite på lösa boliner och sen slår man sig för bröstet och tycker att man har ett entreprenöreillt förhållningssätt till lärandet......
EPL är någonting som ska finnas med varje dag och varje timme.....svårare än så är det inte. Varför ska både politiker och tjänstemän krångla till det så i onödan....?????

Men tyvärr finns uppfattningen att entreprenöriellt lärande är någonting extra som måste kosta stora pengar......att man alltid måste bjuda in någon känd person som ska få fart på "spektaklet"


Men det är faktiskt precis tvärtom...det entreprenöriella förhållningssättet är helt och hållet gratis och det någonting som pedagoger och elever skapar tillsammans.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar