Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 3 februari 2010

ENWIS tar ton!

Vilken härlig stämning på GOD MORGON ENKÖPING! Den här morgonen var det fullsatt, alltså omkring 11o personer. Och alla hade samma intresse, att försöka fläta samman skola och näringsliv. Det kändes åtminstone så......

Den här gången var det ju extra intressant för oss i skolan eftersom ENWIS var en av värdarna för frukostmötet. Just den här morgonen hade ENWIS en stark och representativ trio på plats i morgonsoffan. Självklart var ordföranden Johan Riesten på plats. Och i sitt sällskap hade han Hans Sundström och Sara Bruun.

Det är ju extra kul att grundskolan får var med i sådana här sammanhang och ingen kunde väl missa att Sara gjorde en mycket god insats samtidigt som hon fick möjlighet att slå ett slag för Entreprenörerna på Bergvreten.




En annan mycket intressant gäst var Johan Rådmark från Framtidens skola. Hans syn på den traditionella skolan är inte nådig.....men väl så intressant. Många varianter av entreprenöriellt tänkande finns i huvudet på den mannen. Man kan bara hoppas att både skolledare och pedagoger får möjlighet att lyssna på Johan. Det kanske till och med är så att vi ska försöka få Johan Rådmark att besöka våra níor........vi fick faktiskt en pratstund så kontakten är på gång......

Sist men inte minst kan vi konstatera att vårt kontaktnät ökar för varje vecka. Det betyder att vi har lärt känna fler företagare som vill ha ett samarbete med skolan på ett eller annat sätt.

Om vi får säga det själva så har vi blivit riktigt bra kontaktbyggare. Träning ger färdighet eller handlar det om tasigförsamhet.......?????

Men det är ju så att tasigförsamhet är ingenting man bara står och raljerar om i klassrummet........det är ett förhållningssätt både för lärare och elev. Helt enkelt att gå från ord till handling.

När det gäller morgondagen blir det storsamling för våra nior. Det är första tillfället efter kick-offen. Nu gäller det att tänka olika affärsidéer och olika kompetenser........onekligen riktigt spännande.....det brukar ju inte bli som man tänkt sig - men det brukar bli bra ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar