Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 8 februari 2010

En kreativ måndag!

Det blev en kreativ måndag för 9C och 9E. Upplägget för dagen handlade främst om att få syn på vilka styrkor och kompetenser som varje gruppmedlem har. Därefter skulle man jobba vidare med sina förslag till affärsidéer.

Vår uppgift som lärare blev att bestämma tid med varje grupp. Alla "företag" ska nämligen ha coaching. Vi har goda erfarenheter när det gäller coaching och entreprenöriellt lärande. Våra coachingsamtal från förra året är uppgraderade och utvecklade en hel del. Och tanken är ju att varje grupp ska få coaching en gång per vecka.

Oftast handlar det om att se och lyssna på alla goda idéer som våra elever har. Man behöver helt enkelt visa att man tror på dem och att deras arbete är viktigt. Dessutom har vi ju möjlighet att handleda varje grupp så att det verkligen sker en kunskapsutveckling. Vi kan också diskutera betygskriterierna och visa vad som krävs för de olika kvalitativa nivåerna.

I dag kom våra åttor tillbaka efter PRAO-veckorna. Det gör att vi åter igen kan ta tag i uppdraget som vi fått av Björklidenhus. Det kommer att bli bråda dagar eftersom allt ska vara klart innan sportlovet. Men det kommer att fungera....Vi har ju både so- och bildtimmar till förfogande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar