Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 23 februari 2010

Att vara en "doer"!!!!!!!!!!

För en tid sedan undertecknade både Enköping och Upplands Väsby kommun ett samarbetsavtal. Visst om man bara lyssnar på själva namnet så låter det ganska torrt och tråkigt. Men förmodligen har man fel när man tänker så........En tanke med avtalet är ju att försöka få till ett större kontaktnät mellan kommunernas olika förvaltningar. Och självklart kommer man att tänka på Entreprenörskap i skolan.

Det är säkert så att både Enköping och Upplands Väsby har en del att lära varandra när det gäller just entreprenöriellt lärande. I Väsby har man under en längre tid insett fördelarna med förhållningssättet och därför har många delar av verksamheten kommit långt när det gäller just entreprenörskap i skolan. Man har också hittat vettiga och begripliga formuleringar när man beskriver sin entreprenöriella satsning. Det handlar om:

  • att ha en förmåga och vilja att komma framåt.
  • att våga göra fel och lära sig under tiden.
  • att vara en "doer".

Nu är det bara hoppas att alla vackra formuleringar om ett samarbete leder fram till någonting konkret..............om det ska hända några "underverk" måste båda parter, på olika nivåer, verkligen visa att man är en "doer".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar