Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

söndag 16 maj 2010

Det är skillnad på förhållningssätt och tema!

Det entreprenöriella lärandet är ett förhållningssätt........men det är långt i från alla pedagoger och skolledare som insett det. Många ser det fortfarande som ett tema som man "river av" under ett par veckor

.........självklart är en entreprenöriell förändring möjlig men det kommer att ta olika lång tid. Det är svårt att lära gamla hundar sitta (läs pedagoger om du vill). Hur man än vrider och vänder på problemet så är det fortfarande så att den gamla skolkulturen sitter hårt fastmurad i väggarna.

Nu går vi vidare!
Nu kan vi lägga både mässa och Drömpris bakom oss. Men det betyder inte att verksamheten stannar av. Det är nu man ska dra nytta av sina kunskaper.

Alla våra medarbetare sitter inne med en mängd nyvunna kunskaper som vi självklart ska sprida vidare. På ett eller annat sätt ska våra yngre elever (8C och 8E) få ta del av det entreprenöriella tänkandet. Men riktigt hur det ska gå till det vet vi inte än.

Det kan tänkas att våra medarbetare får bidra med någon slags presentation.......men tillhör man Entreprenörerna på Bergvreten ska man ju vara delaktig i planeringsprocessen........ det i sin tur kan betyda att det kommer fram helt andra lösningar när det gäller att sprida det entreprenöriella kunskaperna.

Det är just det här som är entreprenörskapets kärna. Det finns många dörrar att öppna och det finns inget facit.

1 kommentar:

  1. Ibland kan det vara bra att vara en "intraprenör" - dvs att vara den som ständigt driver utveckling inom organisationen - det är också ett aktivt entreprenörskap och medvetet medarbetarskap... eller hur? Orden ställer ibland till det, för de är så laddade med det vi redan tror att vi vet och håller för sant. Välj andra ord och få annat resultat... bara en tanke.

    SvaraRadera