Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 4 maj 2010

Entreprenörerna på Bergvreten sprider sitt koncept till andra kommuner!!!!

Även den här dagen har handlat om det entreprenöriella lärandet - fast på ett annat sätt. Idag var vi, Sara och Johnny, inbjudna till Westerlundska gymnasiet för att berätta hur vi arbetar med entreprenörskap, modell Bergvreten.


Vi träffade både SYV:are och lärare från andra kommuner. Och visst var det kul att berätta om vår pedagogiska idé. Men det blev till att koppla på en stor portion karisma och en nyskapad Powerpoint....

När man representerar kommunen är det ju viktigt att följa den grafiska profilen. Och självklart gör vi det........Det är faktiskt en styrka att ha kommunens färger och logga. Dagen till ära var det premiär för Entreprenörerna på Bergvretens nya kollektion. Alltså vit skjorta med den egna loggan. Och naturligtvis har vi kommunens logga snyggt förpackad också. Vi kommer helt klart att synas på mässan.


Hur gick det då med presentationen?
Vi fick bra respons på vårt sätt att arbeta........ Och precis som vi har haft på känn så är styrkan i vårt koncept vår regelbundna coaching, de lokala betygskriterierna och våra tydliga struktur.

Dessutom fick vi många positiva signaler eftersom vi vill prioritera och lyfta So-ämnet i kombination med det entreprenöriella lärandet........vi är alltså inne på rätt spår........ Det betyder att vårt koncept kommer att forsätta att utgå från So-ämnet.

Det blev faktiskt en ganska hektisk dag....från WGY drog vi vidare till kommunhuset. Dags igen för företagrutbildningen. I dag var det marknadsföring på temat. Och det blev en superkväll med många bra tips och idéer. Visst kan man finslipa och göra saker bättre. Men vi fick ett kvitto på att Entreprenörerna på Bergvreten är inne på rätt spår.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar