Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 16 december 2010

Det finns faktiskt ljus i mörkret

Det finns faktiskt ljus i mörkret när det gäller kommuner som har förstått hur man ska jobba med det entreprenöriella lärandet......och den här gången är det Varberg. Här vill man förena skola och näringsliv i någonting man kallar Ung vision.........och upplägget känns riktigt, riktig bra och man har tänkt först och handlat sen.....

Och man har en hemsida som verkligen bjuder in till entreprenöriellt lärande och det finns en hel del utgångspunkter för alla pedagoger att starta upp med.

Hela upplägget känns proffsigt...men framför allt är det pedagogiskt. Och det är någonting som behövs när man ska samverka med näringslivet. Ett genomtänkt pedagogiskt synsätt måste ha sin grund i en lång lärarutbildning och det kan aldrig lämnas över till representanter för näringslivet.

I Varberg har man också hittat en härlig mix av ledare som driver på det entreprenöriella arbetet.......dels är det Rune son är rektor och dels är det Pär som är pedagog. Och allt entreprenöriellt utvecklingsarbete gör man under en dag i veckan.

Det betyder att man den övriga tiden är ute i verksamheten.........och man hör snacket i korridorerna och man ser var eleverna befinner sig i den entreprenöriella processen. Det här känns som ett näst intill perfekt upplägg, nästan för bra för att vara sant. Men det är sant....

På vår blogg samlar vi på goda exempel som vi länkar till och det här får självklart en plats i länklistan....

Ett sånt här upplägg gör att man bli glad långt in i själen och det ger oss, Sara och Johnny, lite extra kraft att driva utvecklingen vidare......Det finns alltså ljus i mörkret......och vem vet..det kanske går att hitta samverkanspunkter mellan Ung vision och Från ord till handling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar