Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 2 december 2010

Det händer saker under processen!!!!

Torsdagspasset med våra entreprenöriella "medarbetare" är avklarat för den här gången. Och nu börjar korten falla på plats. I stort sett alla "ekipage" är klara för redovisning på måndag. Det som fascinerar oss mest är att alla ligger i fas.........

Det här med att själv få bestämma hur man ska redovisa verkar vara någonting att ta fasta på....Vi får helt enkelt nöjda "medarbetare" som ser till att man förbereder en redovisning som man har haft möjlighet att påverka utformningen på.

Precis som tidigare så ser vi positiva resultat när vi arbetar med formativ bedömning. Flera av våra entreprenörer har under processens gång uppvisat kvaliteter som man aldrig synliggjort tidigare.......

Och självklart ger det här ringar på vattnet.......redan nu har vi sett högre måluppfyllelse för flera av våra medarbetare. Vi, Sara och Johnny, är självklart glada och vi ser också att konceptet "Från ord till handling" vinner mer och mer terräng.

Men det är inte bara kvalitativa kunskapsframgångar som skördas.....Både 9C och 9E har hittat fram till varandra. Man både arbetar och umgås på ett helt naturligt sätt. Och många har också hittat nya kompisar både i och utanför skolan.

Det entreprenöriella förhållningssättet är verkligen här för att stanna. Och numera genomsyrar det alla våra fyra so-ämnen. Alltså samhällskunskap, geografi, historia och religion.

Men det man kan fundera över är nog varför det inte är fler pedagoger som kopplar ihop det entreprenöriella tänkandet med sina ämnen.

Men vi drar vårt strå till stacken genom att sprida vårt sätt att tänka entreprenöriellt.
http://www.enkoping.se/swwwing/app/cm/Browse.jsp?PAGE=1330414







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar