Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

söndag 19 december 2010

Möjligheter istället för hinder!

Vi, Sara och Johnny, som vill utveckla det entreprenöriella lärandet vill ju också sprida våra tankar men också väcka lite debatt.

Ett sätt är ju att vara med och diskutera debattartiklar och annat som sägs och skrivs om entreprenöriellt lärande i media. Vårt senaste bidrag till debatten hittar du under rubriken "Fler jobb med entreprenörer"i.

Men det finns fler pedagogiska inlägg att kommentera. I senaste numret av ENA/Håbotidningen kan man ta del av både Enköpings och Håbos skolresultat.....och resultaten får både ris och ros.

Men om man som vi är entreprenörer så vill vi fokusera på möjligheter istället för hinder. Och självklart ska man studera framgångsfaktorerna.

Några mycket intressanta tankar förs fram av Tomas Kroksmark som är professor i pedagogiskt arbetete och självklart ser vi en tydlig koppling till vårt enterprenöriella förhållningssätt....

"Det spelar ingen roll om klassen är på 40 elever eller tio.....det handlar det om att skapa förutsättningar för en annan person att vilja lära sig någonting. Att förstå hur eleven lär sig och att motivera, helt enkelt".

Och i våra ögon är det ju så här vi jobbar......Ofta i storgrupper om 50 elever. Men minst lika ofta med enskild coachning. Det handlar alltså om hitta individuella upplägg och att skapa motivation. ......och det är också kärnan i konceptet "Från ord till handling".

1 kommentar:

  1. Har funderat varför ni lyckas så bra? Men det beror ju på att ni ser möjligheter i nästan allt. Och sånt här sprider sig.

    Att ni får nöjda och intresserade elever, förlåt medarbetare, beror ju på att ni visar att ni litar på dom. Det blir inte så mycket kontroll

    SvaraRadera