Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 3 december 2010

Fortfarande finns allt för många "negativister"

Det verkar inte vara helt självklart att det entreprenöriella lärandet kommer att landa hos alla pedagoger, åtminstone verkar det dröja. .......Många av våra kollegor är alldeles för "fyrkantiga" i sitt sätt att tänka. Man verkar tro att det enda sättet att nå kunskap är genom mängder av prov och antal rätt.

Om man ska kunna erbjuda olika lärastilar måste man som pedagog kunna tänka om. Och man måste våga lita på sin professionella bedömarkompetens.

Men det gäller också att ändra sitt sätt att undervisa...från traditionellt till entreprenöriellt. För det är faktiskt så att när man har ett entreprenöriellt förhållningssätt till lärandet så får man automatiskt ett entreprenöriellt sätt att bedöma elever på..........Men i dagsläget har vi mängder av kollegor som fortfarande inte vill förändras.........

För att lyckas övertyga alla "negativister" som finns runt om i Sveriges kommuner så måste förändringsarbetet bedrivas av skickliga pedagoger.

Det går inte att "kasta in" representanter från näringslivet och tro att det bara är att köra, riktigt så enkelt är det inte...... För att Sveriges entreprenöriella storsatsning ska lyckas behövs en pedagogisk och didaktisk diskussion under lång tid.....och den diskussionen ska självklart föras av professionella pedagoger.....allt annat är bortkastat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar