Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 27 mars 2010

Besök på UF-mässan i Uppsala!

Det blev ett besök på UF-mässan idag lördag.......det är ju alltid lika spännande att se vad andra åstadkommit. Det var bra stämning och mycket folk. Och visst fanns det en del godbitar som var värda att titta lite extra på.

Smartex var ett av de företag som många stannade till hos. Om man vill ha många kunder gäller det att man har en spännande produkt. Men det beror minst lika mycket på att man har UF-säljare som verkligen tror på sin idé. Har man dessutom en trevlig monter och god social förmåga når man långt. Hur var det med produkten då......jo det handlar om Smartex-trasan som är en trasa med kardborrband. Trasan är tänkt att torka din blöta sadel och den kan enkelt spännas fast under sadeln. En riktigt smart grej till ett vettigt pris.

Det är hur kul som helst att se alla ungdomar som tror på sin idé och verkligen vill utveckla sitt företag. Det finns så många riktigt goda exempel och det är ju de som vi ska ge ett extra fång med rosor.

Det som inte är lika upplyftande är de UF-företag som mest ser mässan som ett måste.....Och det märks verkligen på upplägget. Vem vill stanna till i en monter där skyltningen är bristfällig och där säljarna mest står och pratar "skit" med varandra..........men marknadskrafterna löser detta på ett imponerande sätt....är man företagare handlar det om att vinna eller försvinna.....något mellanläge finns inte.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar