Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 11 mars 2010

Värdiga vinnare!

Det här med entreprenörskap är ju alltid lika spännande. Och i onsdags var det en riktigt het tillställning i Uppsala.......Den här kvällen skulle nämligen en lång rad entreprenörer belönas. Och visst var det många som gjort beundransvärda insatser. Men en särskild hyllning går till de unga entreprenörerna Frida och Jasmin som på några månader har nått stor framgång med sitt utbildningskoncept. Deras affäridé handlar om utbildning i krishantering på företag och kommuner. Det är just sån´t här som ger ringar på vattnet. Alltså att goda exempel lyfts fram och det i sin tur inspirerar andra unga att starta företag........jättekul helt enkelt.

I dag har 9C och 9E jobbat vidare.......men det blev en dag med lite blandad kvalitet. Många av våra företagare kämpar så det glöder - men hos en och annan brinner inte lågan lika intensivt.

Hur går vi vidare?

Visst är det väl så att det går upp och ner för alla. Och det måste det väl få göra, det är ju en del av livet. Men visst märks det att vi inte har rätt förutsättningar. Vi saknar helt enkelt lokaler där vi kan samlas med våra 50 elever............vi saknar också ett sammanhållet schema.

Vilken framgångsrik entreprenör skulle vilja starta upp, tänka nytt, ta kontakter, dokumentera och avsluta inom ramen för 60 minuter. , förmodligen ingen alls.......det skulle inte bli några kreativa idéer överhuvudtaget med de förutsättningarna. Det skulle alltså inte bli något nyföretagande alls.

Det här är ju ett dilemma som vi, Johnny och Sara ska lösa, självklart är det så. Men hur ska vi få omgivningen att förstå att nya pedagogiska grepp även kräver ett nytänkande när det gäller lokaler, flexibelt schema och mer tid till entreprenöriellt lärande...........vi har försökt att påverka och vi kommer att försöka igen.....

Men hur det än är ställt för tillfället så har vi ett enormt "gäng" som vi arbetar tillsammans med. De ger oss kraft, glädje och inspiration att driva vidare. ......Och det sker verkligen framsteg.

Ett exempel är våra entreprenörer som kallar sig för VUDD. I dag tog de kontakt med ALMI och de fick ett riktigt positivt bemötande. Det var verkligen överlyckliga ungdomar som efter en stund kom och berättade om sitt möte........och det bästa av allt, det var någon vuxen som verkligen trodde på deras idéer......Det är just sådana guldkorn som får en entreprenörspedagog att lyfta flera meter........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar