Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 4 mars 2010

Vilken otrolig dag!

När 9C och 9E möts kring sina affärsidéer är det nästan 50 elever som är samlade. Och normalt sett är vi två lärare, alltså Sara och Johnny. Men ibland händer det saker som gör att någon av oss pedagoger måste vara borta. I dag var en sådan dag..........

Det är faktiskt så att en sådan här dag får man kvittot på om man har lyckats med sitt pedagogiska förhållningssätt eller inte. Tänk dig själv, nästan 50 tonåringar och bara en pedagog......det är ju som bäddat för kaos!!!

En stor eloge till våra unga entreprenörer. Man gillade läget och arbetet flöt på i stort sett som vanligt........varje företagsgrupp fick sin coaching och framsteg gjordes.....Det här är ju ett bevis på en mycket god entreprenöriell egenskap, att gilla läget och att tänka nytt. Alltså förändra utifrån de förutsättningar som gäller.........Det är bara att konstatera att Entreprenörerna på Bergvreten har helt suveräna "medarbetare".

En förklaring kan ju vara att vi har "medarbetare" som är intresserade av uppgiften. Det entreprenöriella lärandet upplevs helt enkelt som meningsfullt samtidigt som det finns ett tydligt mål.

En annan förklaring kan vara att lärare och elever har blivit ett sammansvetsat gäng. Läraren är inte längre någon som bara kontrollerar och räknar poäng på prov. Han eller hon är också en medarbetare i laget. Helt enkelt en coach och ett "bollplank" som man kan utbyta idéer och tankar med.

Ytterligare en förklaring är ju att vi faktiskt har både roligt och trevligt tillsammans. Samtidigt som det sker en tydlig kunskapsutveckling. Och det kan väl inte vara fel!!!!

Det var en händelserik dag som även innehöll ett besök. Vår rektor Pelle dök upp bland våra entreprenörer. Förhoppningsvis fick han ta del av en och annan affärsidé? Men det är ju inte bara våra chefer som är välkomna att besöka oss. Entreprenörerna på Bergvreten delar gärna med sig av sina tankar till andra som är nyfikna och intresserade. VÄLKOMNA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar