Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 30 mars 2010

Det börjar allt mer likna ett helt eget koncept!



Ett eget koncept
Nu börjar Entreprenörerna på Bergvreten synas mer och mer. Massmedia är ju en av alla kanaler där vi har uppmärksammats. Men faktum är att vårt koncept, för det börjar nog bli ett helt eget koncept, sprids både i och utanför kommunen.
I dagarna har UF presenterat sin nya grundskolesatsning när det gäller entreprenöriellt lärande. Det är ett spännande upplägg men ganska långt från vårt sätta att tänka kring entreprenöreskap för det äldre eleverna i grundskolan. En av våra främsta styrkor är våra betygskriterier när det gäller entreprenöriellt lärande inom ramen för so-ämnet.

Nu är det skarpläge för våra betygskriterier!
I år är det första gången de är skarpt läge för de nya kriterierna. Att kunna erbjuda konkreta betygskriterier är en tillgång framför allt för våra elever. Man vet helt enkelt vad som förväntas för ett visst betyg. Men det är även en tillgång för föräldrar inför utvecklingssamtal när de olika kvalitativa nivåerna ska diskuteras. Sist men inte minst är det ett enormt stöd för oss pedagoger. Det här ger oss en otrolig styrka när det gäller bedömning och likvärdiga betyg.
Betygskriterier: Entreprenörskap modell Bergvreten:
UF-har ju också sin beprövade gymnasiesatsning, som gäller hela riket. Men även där har vi lite olika tänk. Visst finns det likheter när det gäller att ha fokus på affärsidéer och företagande. Om vi får säga det själva så har vi mer fokus på processen där både regelbunden coaching och reflektion ingår. Samtidigt måste man komma ihåg att det behövs olika angreppssätt när det gäller entreprenörskap. Och målet är ju detsamma. Att öka det entreprenöriella processerna i skolan.
Ett företag som uppmärksammat Entreprenörerna på Bergvreten är Björklidenhus. Den senaste tiden har vi haft ett lyckat samarbete kring ett projekt med reklam och media. Alltså någonting som passar alldeles utmärkt att lyfta in i både so-ämnet och bildämnet.

Just nu syns vi på Björklidenhus hemsida: http://bjorklidenhus.se/aktuellt
Samarbetet med Björklidenhus fortsätter under våren men med en liten annan vinkling.

Från politkerhåll finns Entreprenörerna på Bergvreten också med i "rullarna" Johan Örjes är en av våra politiker som gärna ser ett samarbete mellan skola, näringsliv och politiker.

Mer info finns på Johans blogg: http://johanorjes.blogspot.com/
Idag hissar vi Tina
Om man tror på sina idéer vill man ju sprida de vidare......... Men för att lyckas kan man ibland behöva lite hjälp på vägen. Och vi har verkligen fått proffessionell hjälp från kommunens informationsavdelning. Entreprenörerna på Bergvreten har fått utmärkta tips och en proffsig vägledning av Kristina. I dag hissar vi Tina för hennes vänliga bemötande och proffsiga idéer. Ett exempel på det är vår nya logga och det "kampanjmaterial" som är på gång.......


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar