Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

måndag 22 mars 2010

Kaospedagogik

Bara själva namnet kaospedagogik kan ju få vilken rutinerad lärare som helst att börja fundera. Men det här är faktiskt någonting som ingenjörsstudenterna vid Uppsala universitet har med i sina kurser.

Studenterna får helt enkelt sätta sig in i hur det är att ha en affärsidé och ett företag som sedan presenteras för rutinerade företagsledare. I början av kursen är det många av studenterna som står handfallna inför uppgiften. Men med tiden gör mötet med riktiga företagsledare att studenterna utvecklas utifrån de krav som ett modernt näringsliv kräver.

Den här kursen är ett sätt att få studenterna anställningsbara. Det viktiga är att lära sig samarbeta, jobba mot deadline och formulera mål. Kursen ses som mycket viktig eftersom många studenter ofta hamnar i ett slags chocktillstånd när man går från skolbänken och ut i arbetslivet. Man saknar helt enkelt praktiska färdigheter i tasigförsamhet.

Det är ju faktiskt så att en stor del av det Entreprenörerna på Bergvreten företar sig hamnar inom ramen för det som man försöker åstadkomma på universitetet. Självklart är det en stor skillnad i svårighetsgrad. Men naturligtvis ska det vara skillnad om man jämför grundskolans år 9 och tredjeårsstudenter på högskolan. Ännu en gång kan vi konstatera att Entreprenörerna på Bergvreten ligger långt fram när det gäller en modern pedagogik. Och mycket snart kommer våra "medarbetare" att möta företagsledare från det lokala näringslivet. Datum är redan spikat.....just nu finslipar vi de sista detaljerna.

RATTSO är ett av våra senaste bidrag. Det går väl inte att missa att man har siktet inställt på bilbranchen. Det har bland annat tagits kontakter med ALMI och vibbarna är mycket positiva.


1 kommentar:

  1. Jag följer bloggen med stort intresse varje dag, det är så himla härligt att se hur era elever utvecklas.

    SvaraRadera