Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

söndag 21 mars 2010

"Det här är ju så himla roligt - måste vi verkligen ha andra lektioner"

Nu känns det som om vårt förhållningssätt har landat hos våra unga "medarbetare" Just nu är det många av våra entreprenörer som är inne i kontaktfasen. Det betyder att man ofta kastar sig på telefonen. Och inom loppet av några minuter har man bokat in ett eller flera möten med lokala företagare eller rådgivare...............vilken imponerande utveckling. För bara ett par veckor sedan var det många som inte ens vågade lyfta telefonluren och presentera sig.

Visst har det entreprenöriella tänkandet förändrats på bara ett par månader. Nu kommer våra elever och VERKLIGEN VILL JOBBA vidare med sina idéer.

Man använder "ledig" tid i skolan till sina affärsidéer.

Man träffas efter skolans slut.

Man vill börja jobba innan entreprenörspassen har startat

Man jobbar hårt, samtidigt som man har roligt.

Man ser fram emot våra coachingsamtal!

Man bokar in möten för rådgivning trots att man har andra lektioner på schemat. Och det är nästan alltid samma motivering: "Det här är ju så himla roligt - måste vi verkligen ha andra lektioner"

Det här är verklig entreprenöriell utveckling, inget snack om det. Medaljens baksida kan väl vara när en och annan ämneslärare inser att man "sumpar" elever . Våra "medarbetare" vill helt enkelt driva på sin egen utvecklíng. Alternativet är ju den mer traditionella undervisningen där det ofta handlar om fakta som travas på varandra.......men hur spännande är det på en skala?

Nåja, om det är någon ämneslärare som surnar till då får det väl vara så.........tids nog så inser de flesta att tasigförsamhet är ett förhållningssätt som man kan använda i de flesta av skolans ämnen. Men för att det ska bli möjligt måste varje pedagog våga tänka utanför boxen - och det kanske inte alltid är så lätt.................

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar