Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 2 mars 2011

Bekvämlighet istället för pedagogisk utveckling????

I dag blev det lite diskussion med några kollegor på skolan......och självklart pratade vi entreprenöriellt lärande. Och någonstans tror man jag att det ska vara lite lättare att prata företagsamt lärande med utbildade pedagoger............. men man blir mer och mer tveksam.

Fortfarande är den allmänna uppfattningen att entreprenörskap i skolan alltid måste handla om näringslivet och företagsbesök...........Och egentligen vet inte vi, Sara och Johnny, vad som ska till för att att få lärarkåren att förstå att det entreprenöriella lärandet är så mycket annat............

Just nu känns det som vårt sätt att tänka entreprenöriellt drar i från mer och mer.........och kvar står många kollegor utan att det sker någon utvecking i enlighet med styrdokumenten.
Samtidigt måste man väl kunna sätta det kravet på utbildade pedagoger att man ska kunna följa läroplanen och börja arbeta entreprenöriellt.......Hur svårt kan det vara egentligen????

Och vet man inte vad det handlar om så får man väl ta reda på det.......Det känns som om allt för många väljer bekvämligheten före den pedagogiska utvecklingen och det uppdrag vi faktiskt är här för. Nämligen att ge eleverna bra förutsättningar för att nå målen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar