Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 12 mars 2011

Nu gör vi prioriteringar i vår tidsplanering!

Nu är det bara en vecka kvar innan alla våra medarbetare ska lämna in sina affärsidéer........och nu gäller det att vara effektiv. Just nu försöker vi göra prioriteringar i vår tidsplanering för att på så sätt skapa så mycket sammanhållen tid som möjligt.

Den som är lite vaken och följer lokalpressen vet att vi, Sara och Johnny, gärna tar tillfället i akt och diskuterar det entreprenöriella lärandet. Och just nu driver vi frågan kring näringslivets betydelse för lärandet. Visst ska ska skolan och näringslivet jobba tillsammans.......och under vissa perioder kan man låta elever arbeta med affärsidéer och företagande. Och det är precis vad våra medarbetare gör just nu. Samtidigt måste det alltid finnas en tydlig koppling till skolans styrdokument. Skolans uppdrag är kunskap och lärande och det kan aldrig överlämnas till näringslivets aktörer.....
Däremot går det alldeles utmärkt att ha ett entreprenöriellt förhållningssätt i skolans alla ämnen...och någon koppling till näringslivet behövs inte jämt och ständigt..... Vårt sätt att jobba visar att EPL går perfekt ihop med våra fyra so-ämnen....historia, religion, samhällskunskap och geografi.....

Att våra medarbetare i 9C och 9E kan arbeta med affärsidéer och företagande hänger ihop med att det sitter som handen i handsken tillsammans med ämnet samhällskunskap och momentet samhällsekonomi.

Och genom att vi, tillsammans med våra medarbetare, skapar ett entreprenöriellt förhållningssätt kommer många av våra entreprenörer att nå bättre resultat jämfört med ett mer traditionellt sätt att jobba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar