Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

söndag 20 mars 2011

Samordningsvinster mellan ämnena!

Ännu återstår en hel del på momentet affärsidéer och företagande.....och det finns fortfarande goda möjligheter för våra medarbetare att förbättra sitt betyg i ämnet samhällskunskap.

Men vi, Sara och Johnny, har redan börjat blicka framåt. Vi har åtminstone ett stort område kvar den här terminen....och fokus kommer att ligga på andra världskriget och förintelsen...alltså historia. Men för att lyfta in historieämnet i ett större sammanhang så plockar vi med geografiämnet också....och då blir det både kultur- och naturgeografi.

Och det är ju så här vi ska jobba med den nya läroplanen Lgr 11.....att försöka hitta samordningvinster mellan ämnena. Den nya läroplanen kommer att bli ett bra tillskott när det gäller lärandet....och vi, Sara och Johnny, känner att vi redan är där.

Att jobba med andra världskriget i kombination med geografiämnet är ett nytt grepp som vi testar.....och självklart är utgångspunkten det entreprenöriella förhållningssättet. Men det är ju någonting som numera är naturligt i allt vi gör tillsammans med våra medarbetare.

Om man vill kalla sig för en entreprenöriell pedagog så ska man ju leva som man lär......och för oss betyder det att våra medarbetare ska vara delaktiga i planeringen innan vi kan dra igång.....och kanske hinner vi med både medarbetarsamtal och gemensam planering under veckan som kommer.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar