Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 19 februari 2011

Balans mellan modiga pedagoger och näringslivet

Inflyttningen till Enköping är positiv och det flyttar hit fler människor hela tiden. Helt klart spelar läget en avgörande roll, lätt att ta sig till flera platser runt om i Mälardalen.


Men kommunens näringslivsvänliga attityd bidrar ju också. Men man kan ju inte leva på gamla meriter hur länge som helst och det är viktigt att få med skolan också........


Här spelar ju det entreprenöriella lärandet en central roll......visst alla ska ju inte bli företagare men de entreprenöriella kompetenserna kommer på sikt att gynna hela arbetsmarknaden i kommunen.


Men fortfarande är det en bit kvar innan det entreprenöriella förhållningssättet har landat i skolan. Att arbeta entreprenöriellt i skolan är inte detsamma som att jobba med näringslivet. I bland är näringslivet en tillgång men inte jämt...... Och ett entreprenöriellt förhållningssätt måste alltid utgå från kunniga, modiga och entreprenöriella pedagoger......Och skolans styrdokument är omfattande och måste alltid komma i första hand.


Det finns alltså en del att jobba på. Först och främst måste skolans pedagoger inse att ett entreprenöriellt förhållningssätt är just ett förhållningssätt. Och det kan appliceras på alla ämnen under hela skolveckan. Men näringslivet måste också inse att man inte kan påverka kvaliteten i skolan bara genom sin närvaro lite då och då.


Nu gäller det att hitta en balans mellan modiga pedagoger och näringslivet.......det finns goda möjligheter. Men det gäller att ta chansen.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar