Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 15 februari 2011

Vill du ha entreprenöriella tips så delar vi gärna med oss!!

Nu är det över tre år sedan vi, Sara och Johnny, började med vårt entreprenöriella förhållningssätt på allvar........och tillsammans med våra medarbetare började vi att arbeta med affärsidéer och företagande ......men det blev också starten för att kunna arbeta med samhällsekononmi i ämnet samhällskunskap fast på ett mycket mer konkret sätt........och med facit i handen så har det blivit en fantastiskt utveckling.


Men någonting hände desto mer bekanta vi blev med entreprenörsskapsbegreppet..........och ganska snart insåg vi att det är ett entreprenöriellt förhållningssätt som vi arbetar med....och ingenting annat.


Och för oss som är so-lärare blev det naturligt att få till ett entreprenöriellt förhållningssätt i alla våra fyra so-ämnen......och det är just det vi har idag. Det entreprenöriella förhållningssättet genomsyrar all vår undervisning från årskurs 7-9......och utvecklingen fortsätter.


Men det är inte bara EPL som tillhör våra favoritbegrepp....medarbetare, coachning, medarbetarsamtal är också någonting som tillhör vår entrepreöriellla vardag numera.


Och till er pedagoer som vill men inte riktigt vågar tänka eller ta-sig-för med begreppet EPL......Till er vill, vi Sara och Johnny, ge er ett råd.....VISA LITE MOD OCH TASIGFÖRSAMHET och du har allt att vinna. Vill du ha lite entreprenöriella tips så delar vi gärna med oss....



1 kommentar:

  1. Helt rätt inställning att ni tänker entreprenöriellt förhållningssätt. Att det ska finnas med i alla ämnen borde ju vara självklart.

    Men så ser det inte ut idag. Alldeles för många lärare är ljusår från erat sätt att tänka

    SvaraRadera