Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 11 februari 2011

Tasigförsamhet och eget driv gäller hela dygnet!!!!

Det blev storgrupp i dag igen med 8C och 8E....och det blev också inledningen på en serie arbetspass där elevernas förslag på arbetsområde har fått styra.............Och det här med ett ökat elevinflytande är superintressant eftersom vi, Sara och Johnny, ser stora pedagogiska vinster samtidigt som det blir en behagligare atmosfär för alla inblandade.

För det första så känner ju våra medarbetare att man kan påverka.....man har helt enkelt möjlighet att välja någonting som man är intresserad av.

För det andra kommer lärandet igång snabbare.....den som har varit med och påverkat har ju automatiskt också fått en större förförståelse....

För det tredje så vet alla våra medarbetare att var och en kan vara med och diskutera hur man vill visa sina kunskaper.........och det går ju alldeles utmärkt eftersom kunskapsmålen är de samma men vägen dit kan med fördel se olika ut.

Men vi, Sara och Johnny, hade även en rejäl diskussion kring EPL tillsammans med våra medarbetare......alltså det entreprenöriella lärandet.

Och sakta men säkert börjar våra unga entreprenörer inse att det entreprenöriella förhållningssättet finns med oss både i skolan och privat....och det egna drivet och tasigförsamheten har man nytta av under dygnets alla 24 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar