Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 23 februari 2011

Vi bidrar på vårt sätt....men det behövs fler!!!

I dagarna har det varit en företagsmässa i Älvsjö....och inte vilken mässa som helst. Det är faktiskt 2000 gymnasieungdomar som har ställt ut sina företag och affärsidéer. Och det här är ju ett utmärkt exempel på hur man kan få lite fart på den entreprenöriella verksamheten som pågår på många skolor.
Men...... för det finns ett men.........mässan är en ungdomsmässa.....och självklart är det inget fel på det, egentligen är det hur bra som helst. Däremot saknas en riktigt koppling till verkligheten.... Ska det entreprenöriella lärandet synas i större omfattning behöver en sån här mässa innehålla en lika stor andel gymnasieungdomar som etablerade företagare......och riktigt där är man inte ännu.
Och trots att gymnasieskolan i många avseenden kan ordna kurser med ett entreprenöriellt fokus så känner sig många pedagoger väldigt lite berörda av det enterprenöriella förhållningssättet. Återigen är det enstaka aktiviteter, ofta med fokus på en eller ett par kurser.

Och det är ju här som grundskolans entreprenöriella förhållningssätt kan skapa förändring.....om pedagogerna i grundskolan vågar koppla ett stadigt grepp kring det entreprenöriella tänkande kommer det att få en spridningseffekt till andra skolformer......

Vi, Sara och Johnny, bidrar på vårt sätt......men det behövs fler som vill bidra på sitt sätt och med sina idéer.
Det entreprenöriella förhållningssättet går aldrig att kopiera från någon annan.....men det hörs ju på själva ordet.
Det är och förblir ett förhållningssätt som varje pedagog utvecklar tillsammans med sina medarbetare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar