Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 4 februari 2011

Ett entreprenöriellt förhållningssätt är gratis!

Att det entreprenöriella förhållningssättet är i en liten uppförsbacken, särskilt i grundskolan, är någonting som vi sagt och sett många gånger. Och visst undrar man varför?

Men vi, Sara och Johnny, börjar komma allt närmare ett svar på gåtan....För i stort sett hela det entreprenöriella skolsverige finns en uppfattning att entreprenörskap i skolan är någonting kostar pengar......och inte lite pengar utan mycket pengar.

Man tror att det ska sökas bidrag från när och fjärran... Och sen ska pengarna omvandlas till ett entreprenöriellt förhållningssätt med hjälp av mer eller mindre kända "entreprenöriella predikanter"

Egentligen vet vi inte varifrån missuppfattningen kommer.....men ett entreprenöriellt förhållningssätt behöver inte kosta en enda krona mer en traditionell undervisning. Och det entreprenöriella förhållningssättet är ingenting som är nytt.....och det förekommer och har förekommit på många skolor under många år. Däremot är det mer uttalat i den nya läroplanen....och det är vi glada för.



Det som måste till är rektorer som är modiga och vågar tänka nytt.....och det är naivt att tro att alla pedagoger ska med på den entreprenöriella resan.....Lägg kraften på de pedagoger som vill och har ett entreprenöriellt förhållningssätt.


För i slutändan handlar det inte om hur många eller vilka pedagoger som jobbar entreprenöriellt. Det handlar om att ALLA elever ska få möta ett entreprenöriellt förhållningssätt....och det är ju någonting helt annat.


Med en förnyad och mer entreprenöriell organisation kommer man långt......Vi, Sara och Johnny, tror på den lösningen.....Och i väntan på det tänker vi möjligheter och tänker positivt.


Vår senaste kick-off har gett oss mängder av entreprenöriella idéer och nu kör vi så det ryker......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar