Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

lördag 12 februari 2011

Entreprenöriellt samarbete över kommungränsen???


Om man tittar runt bland grannkommunerna märker man ganska snart att entreprenörskap i skolan finns med i någon form......Ibland är det enskilda skolor och ibland är det lite större kommunövergripande satsningar.

I veckan var det Håbo kommun som visade upp sig i aulan i Bildningscentrum Jan Fridegårdh. Den är gången fick kommunens årskurs åttor möta lokala yrkesarbetare. Man fick lyssna på olika yrkeskategorier och man fick möjlighet att ställa frågor. Självklart är det här ett bra bidrag när det gäller att höja statusen för entreprenörskap i skolan......ett riktigt bra initiativ!

Bildningscentum Jan Fridegårdh i Bålsta

Däremot är vi, Sara och Johnny, lite nyfikna på hur Håbo kommun gör när man jobbar entreprenöriellt i grundskolan.......Är det enstaka aktiviteter eller finns det ett entreprenöriellt förhållningssätt som visar sig som en naturlig del under resten av skolveckan.......???

Hur som helst så måste ju en sån här satsning följas upp av någonting annat om man ska kunna kalla det för ett entreprenöriellt förhållningssätt..........och något svar har vi inte i dagsläget.

Men å andra sidan så ligger inte Bålsta med omnejd längre bort än att man kan ta sig dit och kanske få lite tips och råd.......


Det kanske till och med går att hitta ett entreprenöriellt samarbete över kommungränsen??

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar