Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

tisdag 6 april 2010

Det kostar på att driva pedagogisk utveckling!!

I dag fick vi ett mindre roligt besked......Enköpings stora företagsmässa är flyttad till hösten. En av terminens stora höjdpunkter har alltså försvunnit över en natt......ett stort bakslag med tanke på att våra "medarbetare" har riktigt bra affärsidéer att visa upp. Och i höst är det för sent...... våra entreprenörer går nämligen ut grundskolan till sommaren.

Samtidigt måste man komma ihåg att mässan arrangeras av företagarna och övriga får finna sig i spelreglerna..... Men visst känns det riktigt surt att få ett negativt besked tre veckor innan mässan ska äga rum.

Det klart att våra "medarbetare" fortfarande har målet inställt på tävlingen Drömpriset som kommunen arrangerar. Men det är ju inte riktigt samma sak som en mässa med mängder av besökare.

Ett pedagogiskt dilemma!
Men den stora frågan är väl hur man går vidare...........egentligen är det väl nu som de entreprenöriella kvaliteterna kommer fram. En riktig vinnarskalle ger aldrig upp!!!. Det som gör det hela problematiskt är väl tiden......terminen har ju sina begränsningar.

Ett gyllene tillfälle?
Någonting ska självklart göras åt saken. Men vad är det ingen som vet i dag, även om en del idéer redan har dykt upp........det viktigaste är nog att se framåt. Alltså att se positivt på saken. Och det här kanske är ett gyllene tillfälle för Entreprenörerna på Bergvreten att hitta en annan arena att visa upp sitt koncept på.......Det som behövs just nu är nytänkande, extra mycket tasigförsamhet och en rejäl portion jävlar anamma.......Alla de ingredienserna finns ju hos våra "medarbetare", det vet vi ju..... Nu är det bara att kavla upp ärmarna och ge järnet.

Som sagt tiden är knapp. Och den som sitter inne med tips och idéer på ett alternativt upplägg får gärna höra av sig. Det som känns mest angeläget är väl att hitta en lämplig "mässlokal". Vi behöver alltså en lokal som är besöksvänlig och lätt att ta sig till.......

Du som är skolledare, företagare, pedagog, elev eller bloggentusiast. Maila dina tips till:
sara.bruun@bergvreten.enkoping.se
johnny.gustafsson@bergvreten.enkoping.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar