Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 14 april 2010

Nu har Entreprenörerna på Bergvreten fått ett pedagogiskt kvitto!

Näringslivet hjälper till!
Det är ju inte bara våra "medarbetare" som behöver påfyllning när det gäller entreprenöriellt tänkande. Det gäller ju i allra högsta grad även oss pedagoger. Och nu har påfyllningprocessen startat med hjälp av en företagarutbildning som Nyföretagarcentrum ansvarar för.

Vi, alltså Sara och Johnny, får draghjälp av näringslivet för att kunna driva pedagogisk utveckling i skolan.......och det känns riktigt häftigt. Den här kursen innebär att vi tillsammans med flera andra blivande företagare ska vi få tips och idéer kring företagandets hemligheter. Och det blev ett bra första kurstillfälle mycket tack vare våra kunniga kursledare Ulla och Göran.

Våra reflektioner
Någonting som slog oss efter kvällens sittning var att våra elever har kommit långt när det gäller att tänka entreprenöriellt. Riktigt långt om man ska vara ärlig.
  • Våra "medarbetare" vet hur man utvecklar en affärsidé.
  • Man vet hur man tar fram en affärsplan
  • Man vet hur man skapar nätverk och hur man utvecklas med hjälp av coaching.......
Våra ungdomar står sig oerhört bra i konkurrensen jämfört med vuxna som har ambition att driva eget. Självklart har våra ungdomar många egenskaper som kan utvecklas och förfinas....men vem har inte det????

Kvitto på vårt pedagogiska koncept!
Det här betyder alltså att vi har fått ett kvitto på vårt pedagogiska koncept......visst kanske det låter lite kaxigt. Men våra unga entreprenörer kan säkert ge de flesta nyföretagaare en hel del tips och idéer hur man kommer igång. Men framför allt kan man nog hjälpa till och lösa de problem som dyker upp.......För våra elever handlar det inte bara om affärsidéer och företagande. Det handlar minst lika mycket om att öka sina kunskaper och få ett bättre betyg inom ramen för so-ämnet. Och till vår hjälp har vi våra betygskriterier:

http://www.enkoping.se/files/pdf/utbildning/Entreprenoriellt_larande_inom_ramen_for_SO-amnet.pdf

Någonting att räkna med
Vi levererar helt enkelt en kvalitativ entreprenöriell utbildning till våra "medarbetare" Och det är vi naturligtvis stolta över. Utvecklingen av konceptet fortsätter förstås. Entreprenörerna på Bergvreten är ett namn att räkna med..........både idag och i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar