Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

fredag 23 april 2010

Hett om öronen!

Deadline
I dag var det deadline för inlämning av all dokumentation som Drömprisjuryn ska ta del av. Det blev en stressig förmiddag för många av våra grupper. Men innan innan lunch var affärsplaner, prototyper och dokumentation på plats.......det känns onekligen rätt skönt.

Hett om öronen!
Det är ju inte bara våra "medarbetare" som har haft bråda dagar.......även vi, Sara och Johnny, har haft det hett om öronen. Men det är en oerhörd tur att vi omger oss av professionella människor. I dag har vi haft en hel del kommunikation med kommunens info-avdelning..........och där jobbar det personer som verkligen kan sin sak. Man blir vänligt och professkonellt bemött varje gång man hör av sig............Entreprenörerna på Bergvreten vill självklart ge Kristina Gyld ett fång rosor för hennes utmärkta stöd, proffsiga tankar och schyssta upplägg.......

Nu är ju all dokumentation inlämnad och paketerad. Och som entreprenörspedagog kan man ju inte låta bli att kika in bland alla "företagshandlingar" som nu finns på våra skrivbord.........en av våra "företagsgrupper" avslutade med en egen reflektion. Det är en reflektion som visar att vi är på rätt väg.................

Jossans reflektion
"Nu börjar allt komma till sitt slut och i morgon klockan 12 ska allting vara inlämnat. Hela den här perioden med eget företagande har varit mycket nyttig! Man har lärt sig så mycket och som person har man utvecklats någonting enormt. Detta sätt att jobba är inte alls vanligt i grundskolan och att vi har fått den här möjligheten kan vi inget annat än att vara glada för.

Självklart har det varit upp- och nergångar och det har tagit enormt på krafterna. På den sociala fronten tror jag att ingen kan säga att den inte har utvecklats, alla telefonsamtal och besök till helt nya främmande och läskiga människor. Den rädslan man hade är nästan som bortblåst. Att ha gjort det här arbetet har hjälpt mycket och speciellt till gymnasiet som är vårt nästa steg" (skrivet av Josefin Andersson) .

På måndag kör vi vidare
Men den som tror att den entreprenöriella verksamheten ska göra ett uppehåll tror helt och hållet fel. På måndag är Entreprenörerna på Bergvreten åter på arenan. En del grupper ska finslipa den muntliga presentationen som man har möjlighet att göra för Drömprisjuryn. Inte nog med det! ALLA ska ta tag i planeringen inför mässan. Layout, montrar och mässteknik ska falla på plats..........Visst är det en hel del jobb som återstår - men det kostar om man ska försöka att ligga på topp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar