Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

söndag 25 april 2010

"Sverige behöver fler entreprenörer"

"Sverige behöver fler entreprenörer. Fler som vågar ta steget och förverkliga sina drömmar och idéer". De här orden kan man hitta i en debattartikel i söndagens UNT. Det är näringsminister Maud Olofsson som tar till orda och lyfter entreprenörskap utifrån olika perspektiv.

Det känns tryggt att veta att entreprenörskap står högt upp på den politiska agendan. Men den stora stötestenen blir nog att få det entreprenöriella tänkandet att nå skolan. För att lyckas måste man våga tänka nytt.......Nu är det dags att "spränga" det gamla schemat och vara lyhörd för nya idéer. Allt nytt behöver ju inte vara bra - men man måste våga testa någonting nytt. Det gäller alltså att vara förändringsbenägen. Och det gäller allt från skolledare till pedagoger........

...... Man ska komma ihåg att entreprenörskap är någonting som hela tiden förändras och utvecklas. Det gäller alltså att vara i frontlinjen om man ska kunna utvecklas.

Och det är precis det som är vår plan inför nästa år.....att vara i frontlinjen alltså. Vi, Sara och Johnny, har redan börjat fundera på en del nya grepp inför nästa läsår. Men först ska vi avsluta den här terminen. Just nu är siktet inställt på ungdomsmässan den 12 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar