Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

onsdag 11 maj 2011

En EPL-pedagog är en processledare

Nu är 8C och 8E i gång igen efter PRAO-veckorna.....men trots sommarvärme är motivationen hög, faktiskt imponerande hög.......Och det är ju också det som är de entreprenöriella pedagogernas absolut främsta uppgift....att hålla den inre motivationen vid liv...

Ganska ofta får vi, Sara och Johnny, frågan hur vi gör för att få det entreprenöriella lärandet att fungera......Och precis som allt annat så handlar det om balans och fingertoppskänsla.

Ett av våra huvuduppdrag är att vi ansvar för att våra medarbetare känner till målen och att man vet hur man ska nå dem.

Men vi ansvarar också för att var och en av våra medarbetare får möta uppgifter och en lärandemiljö där man kan utvecklas. Och för oss betyder det en stor valfrihet när det gäller hur våra medarbetare vill visa sina kunskaper....

Och som entreprenöriell pedagog måste man också visa att man tar medarbetarnas tankar, idéer och person på allvar....och det ska märkas ordentligt, tomma ord duger inte.

Sist men inte minst måste man våga ge medarbetarna den frihet som krävs för att de ska utvecklas till drivkraftiga individer och entreptrenörer.

En entreprenöriell pedagogs stora uppdrag är att vara processledare och visa på olika vägar till lärandet.....men man måste också våga bryta mönster och vara en eldsjäl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar