Nu har vi ny bloggadress....

Och självklart är det samma entreprenöriella innehåll. Men i en helt ny förpackning.

www.eplpedagogerna.blogspot.com

torsdag 19 maj 2011

Vi har en idé.......

Första dagen med medarbetarnas val är avklarad....och vi, Sara och Johnny, är imponerade över intresset och det egna drivet. Våra medarbetare har verkligen hitta den inre motivationen. Och en del av anledningarna till det stora intresset är att man får:


  • göra egna val, utifrån intresse

  • individuella medarbetarsamtal

  • delaktighet och möjlighet påverka innehåll och arbetsform

De här veckan har vi en lärarstudent som gör sin praktik hos oss. Och vi har redan haft många givande pedagogiska samtal. Men det som bekymrar oss är avsaknaden av EPL-diskussioner på lärarutbildningen. Visst nämns det som begrepp...men hur man jobbar med EPL i praktiken diskuteras överhuvudtaget inte.


Och det här verkar inte vara någon tillfällighet. Vi har tagit oss an många lärarstudenter den senaset tiden och läget är likadant över allt.


Visst kan man se det här som ett problem...men om man är en entreprenöriell pedagog tänker man möjligheter i stället. Och det har vi redan gjort....vi har en idé om hur vi ska få till mer konkret EPL på lärarutbildningen. Men riktigt hur vi tänker och vad vi kommer att göra kommer avslöjas inte just nu......

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar